Начало | Новини | Официално откриване на модернизирания завод за санитарна арматура по повод 85-годишнината на „Идеал Стандарт – Видима“

Официално откриване на модернизирания завод за санитарна арматура по повод 85-годишнината на „Идеал Стандарт – Видима“

Официално откриване на модернизирания завод за санитарна арматура по повод 85-годишнината на „Идеал Стандарт – Видима“

19.11.2019

„Идеал Стандарт – Видима“ отбеляза 85 години от своето създаване с официално откриване на модернизирания завод за санитарна арматура, резултат на 3-годишна инвестиционна програма на компанията за над 62 млн. лв. Гости на откриването бяха  министър-председателя на р. България, г-н Бойко Борисов, зам. министър-председателя г-н Томислав Дончев, областния управител г-жа Невена Петкова и кмета на общ. Севлиево г-н Иван Иванов.

Събитието бе открито от г-н Емил Гатев, директор на завода за санитарна арматура на „Идеал Стандарт – Видима“ с думите: „Ммного съм щастлив, че ще имаме шанса да покажем това, което сме направили. Знам, че това беше едно трудно, наистина приключение за вас, но също така знам, че ние сме готови да вървим напред, да градим нашето бъдеще и да осигурим на този град, на тази компания, поне още 85 години живот“.

„Този завод е единствен по рода си в България и е най-голямият в Европа. Инвестициите ще гарантират дълго и успешно бъдеще и това е една от най-важните стъпки да станем най-добрият завод в света.“, с тези думи г-н Торстен Тюрлинг, главен изпълнителен директор на групата „Идеал Стандарт“ се обърна към официалните гости, работници и служители, и медиите.

г-н Томислав Дончев, заместник министър-председател, се обърна към работещите и гостите с думите: „Последните години в развитието на „Видима“, са златните години! И от гледна точка на обем на производството и от гледна точка на качество, и от гледна точка на експортни дестинации! Много искам да доведа тук, всички, които понякога ме спират и ме питат „защо в България нищо не се произвежда“, да им покажа, че в България се произвежда, още повече, че се произвежда с качество на световно ниво." Той сподели още "Горд съм, че се внедряват авангардни технологии, роботизация. Това, за което искам да благодаря, че освен добрите показатели в производството, те си личат, ако погледнете данните, „Видима“ е еталон за корпоративна социална отговорност – спорт, култура, здравеопазване – всичко, което прави живота на хората по-добър, не само отвътре стените на фабриката, а и навън.“

Министър-председателя, г-н Бойко Борисов също приветства и поздрави присъстващите, и след като официлно разряза лентата, заедно с присъстващите направи обиколка в модернизирания завод. Там официалните гости видяха някои от основните инвестиции за последните три години. Модернизацията е свързана с автомазация на производствените процеси и подобряване на условията на труд с цел намаляване на ръчния труд, увеличаване на капацитета и конкурентоспобността.  

Торстен Тюрлинг подари на премиера Борисов позлатен смесител - уникат. Премиерът благодари на работниците за техния труд и високо качество и пожела на мениджмънта да продължават да се разширяват заводите с нови инвестиции и нови работни места.