Начало | Новини | Национална изложба-конкурс „СЪЗДАВАМЕ ЗАЕДНО“

Национална изложба-конкурс „СЪЗДАВАМЕ ЗАЕДНО“

Национална изложба-конкурс „СЪЗДАВАМЕ ЗАЕДНО“

20.06.2019

изтеглете PDF [изтеглете PDF]

Националната изложба - конкурс „85 ГОДИНИ ИДЕАЛ СТАНДАРТ – ВИДИМА“ ще бъде първата мащабна изложба с конкурсен характер, която се организира от галерия „Видима“ през 2019 година, посвещава се на юбилея на компанията и ще е специална част от празничното му отбелязване. Темата е „СЪЗДАВАМЕ ЗАЕДНО“.

В конкурса могат да участват всички художници, работещи в областта на живописното изкуство, които приемат условията, в приложения към статията pdf. Всеки автор има право да участва с едно свое авторско произведение, което да не е участвало в други национални изложби и да е създадено след 2018 г. Заявления за участие се приемат до 30 септември 2019 г. на e-mail на галерията: gallery.vidima@gmail.com 

Журирането на творбите за участие в Националната изложба конкурс „85 ГОДИНИ ИДЕАЛ СТАНДАРТ – ВИДИМА“ и наградите се определят от петчленно жури в състав: Сава Христов – управител на галерия „Видима“, Васко Василев – директор на ГХГ „Асен и Илия Пейкови“, Любен Генов – председател на СБХ, Николина Джановска – преподавател в катедра „Графика“ на Факултет по изобразителни изкуства към ВТУ и Райна Дамяни – изкуствовед и журналист.

Наградите са: 2 000 лв.за първо място, по 1 000 лв. за второ и трето място,
както и награда за млад автор – 500 лв.  В допълнение на паричната награда, всички наградени ще могат да представят и самостоятелна изложба в галерия „Видима“ в рамките на сезон 2020/21 г.

Националната изложба „85 ГОДИНИ ИДЕАЛ СТАНДАРТ – ВИДИМА“ ще бъде представена в залата за модерно и съвременно българско изкуство „Арт Зона“, като откриването ще се състои на 10 декември 2019 г., от 17:30 ч.

 

За контакти:
Сава Христов, управител
гр. Севлиево, галерия „Видима”, ул.Васил Левски 3
е-mail: gallery.vidima@gmail.com
Facebook: галерия Видима/ Art Gallery Vidima