Начало | Новини | 85 дървета за 85 години

85 дървета за 85 години

85 дървета за 85 години

11.05.2019

Възстановяването на парк „Борова гора“ в Севлиево инициатива,  част от поредицата събития, посветени на 85-годишнината на „Идеал Стандарт – Видима“ АД .

Със съдействието на Община Севлиево, 200 души, служители на компанията и техните семейства, граждани и гости на града се включиха в засаждането на 85 нови дървета край реката.
г-н Ярослав Дончев, изпълнителен  директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД, сподели:    “Идеята за това залесяване е да отбележим 85 години от създаването на „Идеал Стандарт – Видима“, но още по-важната мисия е да създадем нещо за града, което ще остане във времето. Това беше и причината да изберем 85 дръвчета да бъдат засадени, за да се покаже мащаба и значимостта на социалната ни кауза, организирана съвместно с Община Севлиево“.
Директорът на завода за санитарна арматура в „Идеал Стандарт – Видима“ АД, г-н Емил Гатев, също благодари на Община Севлиево за подкрепата в тази социална кауза. „Вярвам, че сега посяваме семената на следващите 85 години на нашата компания така, че тя да бъде успешна. Нека и нашият град да бъде успешен, да бъде пълен с усмихнати деца, които да се разхождат в този великолепен парк“, добави Гатев.

От своя страна кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов каза, че 85 години история не са никак малко време. „Заводът за арматура на „Идеал Стандарт – Видима“ АД продължава да се модернизира и развива. Бих искал да изкажа огромната си благодарност към „Идеал Стандарт – Видима“ АД за това, че се включва и подпомага всички сфери на развитие в нашия град. Заедно решихме да разширим и възстановим тази борова гора, която е емблематична за Севлиево. Наистина се радвам, че тук има много деца, които да се включат в инициативата, а и най-важното – да продължи да съществува боровата гора в по-голям и добър вид. Ще положим усилия да превърнем цялата зона около реката в едно прекрасно място за разходка – парк, в който да можем пълноценно да отдъхваме сред природата“, завърши словото си кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. 85-те дървета са от видовете черен и бял бор, кедър, смърч, ела и туя, а всички присъстващи се включиха в зосаждането им. Организаторите призовават хората да съхраняват създаденото днес, за да остане то и за идните поколения.

В изказването си г-н Емил Гатев, директор на завода за санитарна арматура в „Идеал Стандарт – Видима“ АД, също благодари на Община Севлиево за подкрепата в тази социална кауза. „Вярвам, че сега посяваме семената на следващите 85 години на нашата компания така, че тя да бъде успешна. Нека и нашият град да бъде успешен, да бъде пълен с усмихнати децата, които да се разхождат в този бъдещ великолепен парк“, добави Гатев.

85-те дървета са от видовете черен и бял бор, кедър, смърч, ела и туя, а всички присъстващи се включиха в засаждането им. Организаторите призовават хората да съхраняват създаденото днес, за да остане то и за идните поколения.